مشاوره رایگان: 09126706588

چاپ شیت معماری به روش دیجیتال

چاپ شیت معماری به روش دیجیتال

چاپ شیت معماری، یکی از روش های تخصصی برای ترسیم پروژه های معماری به بهترین وجه و صورت است. برای اینکه بتوانید بهتر با مفهوم چاپ شیت آشنا شوید، ابتدا می بایست شما را با مفاهیم شیت و شیت‎بندی آشنا کنیم. همانطور که می‎دانید، شیت یکی از واژه های پرکاربرد در معماری است. این واژه به کاغذی دلالت دارد که نقشه و پلان پروژه‎های معماری بر روی آن چاپ می شوند.

شیت‎بندی، به فرآیند چاپ پلان و ابعاد پروژه، بر روی کاغذ نامبرده اشاره دارد. با استفاده از شیت‎بندی، معماران به راحتی می‎توانند نمونه کوچک شده نقشه پروژه خود را ترسیم کنند.

در گذشته چاپ شیت معماری به صورت کاملا دستی و سنتی انجام میشد. یعنی معماران و طراحان داخلی، با استفاده از ابزارهای مناسب ترسیم، نقشه پروژه ها را به صورت دستی ترسیم می کردند. این روش معایب بسیار زیادی داشت و با گذر زمان کارایی خود را به طور کامل از دست داد. به عنوان مثال، با ترسیم و چاپ به صورت دستی، امکان خطای انسانی و خطای ریاضی به مقدار قابل توجهی افزایش پیدا می کرد.

در نتیجه، روش های جدیدتری جایگزین روش چاپ دستی شدند. چاپ شیت به وسیله ابزارهای صنعتی و ابزارهای دیجیتالی، انقلاب بزرگی را در رشته معماری به وجود آورد. به گونه ای که امروزه اغلب پروژه های معماری، به واسطه این ابزارها به درجه پیشرفت رسیده اند.

برای آشنایی بیش تر با فرآیند های تخصصی چاپ شیت معماری، به شما توصیه می کنیم ابتدا در رشته معماری مهارت های لازم را کسب کنید. زیرا بدون داشتن اطلاعات و آگاهی درباره مفاهیم عمیق این حوزه، قادر به فعالیت تخصصی نیستید. پس از انجام این کار، شما می‎توانید به راحتی انواع شیت را با توجه به نوع نیاز خود، تولید، آماده سازی و ترسیم کنید.

 

برای شیت بندی مناسب و چاپ حرفه ای شیت، باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

شیت بندی

برای چاپ شیت معماری، نکات زیادی هستند که دقت به آن ها می تواند کیفیت نهایی کار شما را افزایش دهند. این نکات به همان اندازه که مهم  هستند، ضرورت نیز دارند. زیرا با استفاده از این نکات و توجه به آن ها، می توانید شیت باکیفیت تری را تولید و به بازارهای تخصصی عرضه کنید. در این بخش قصد داریم تعدادی از نکات نامبرده را برای شما عزیزان توضیح دهیم.

پس می توانید برای کسب اطلاعات بیش تر در این باره، ما را تا پایان این بخش تخصصی همراهی کنید. همچنین لازم به ذکر است که از این نکات یادداشت برداری نمایید تا در هنگام ضرورت، به یادداشت های خود مراجعه کنید.

کیفیت کاغذ مورد استفاده: یکی از مهم ترین نکات برای شیت بندی، استفاده از کاغذ مناسب است. شما می بایست از میان صدها نمونه کاغذ موجود در بازارهای فروش، یکی را به دلخواه انتخاب کنید. همانطور که می دانید معماری رشته ای بسیار پیچیده و سخت به شمار می آید. به همین دلیل نیز باید شرایط مطلوب این رشته را برای عملکرد بهتر فراهم کنید.

استفاده از انواع کاغذهای بی کیفیت، موجب آشفتگی کار شما شده و تمرکزتان را به هم می ریزد. بهتر است در این میان از انواع کاغذهای مقوایی و همچنین کاغذ کوتد استفاده کنید.

کیفیت چاپ حرفه ای: برای شیت بندی، باید از چاپ حرفه ای، مدرن و دیجیتال استفاده کنید. مدل های چاپ قدیمی، دیگر پاسخگوی نیازهای گسترده معماری و طراحی ساختمان نیستند. به همین دلیل ضرورت دارد شما نیز بر طبق نیازهای جامعه بشری، روش چاپ شیت را ارتقا و بهبود ببخشید. شما می توانید با مراجعه به مراکز تخصصی چاپ و انتشار حرفه ای، نیاز خود به انواع مدل های چاپ دیجیتال را برطرف کنید.

 

با استفاده از شیت بندی، می توان چه کارهایی انجام داد؟

شیت بندی معماری

برای بسیاری از افراد، ممکن است این سوال به وجود بیاید که چاپ شیت معماری چه تاثیری در روند پیشرفت پروژه های معماری دارد؟ اگر این ابهام برای شما نیز به وجود آمده است، باید بگوییم اصلی ترین مرحله اجرای یک پروژه، آماده سازی شیت است. علل این امر بسیار گوناگون است و هر فرد هدف مشخصی از ساخت شیت به صورت تخصصی دارد.

در این قسمت خواهان ذکر مهم ترین کاربردهای و موارد مصرف شیت هستیم. پس می توانید برای آشنایی بیش تر با این موارد، ما را تا پایان این بخش همراهی کنید. البته به یاد داشته باشید که موارد ذکر شده، تنها بخش کوچکی از کاربردها و ضرورت های استفاده از شیت هستند.

بررسی کلی پروژه: اگر چاپ شیت معماری به صورت دیجیتال نبود، امکان بررسی پروژه به صورت حرفه ای نیز وجود نداشت. در این باره تحقیق های بسیاری صورت گرفته است. به گونه‎ای که بسیاری از معماران حرفه ای، پروژه‎های فاقد شیت‎بندی دیجیتال را به هیچ عنوان معتبر و علمی نمی دانند.

با استفاده از شیت‎های معماری، می توانید تمامی ابعاد و زوایای یک پروژه را مورد بررسی قرار دهید. این کار اهمیت زیادی برای مهندسان اجرایی ساختمان دارد. زیرا با استفاده از این نقشه‎ها، می توانند زمان پایان پروژه را نیز پیش‎بینی کنند.

رفع معایب و مشکلات پروژه: ممکن است در زمینه اجرای پروژه، مشکلات زیادی وجود داشته باشد. با استفاده از شیت بندی به راحتی می‎توان مشکلات به وجود آمده را بازبینی و حل کرد. به عنوان نمونه، در زمینه اندازه گیری دقیق فاصله‎ها و همچنین بزرگنمایی، همیشه خطاهایی وجود دارد. رفع این مشکلات و خطاها تنها با بررسی دقیق پروژه قابل انجام است. شما هنگام چاپ نقشه، می توانید آن را به صورت دقیق بررسی و معایب احتمالی را رفع کنید.

حال با هم بررسی می کنیم که چاپ پلان معماری برای چه افراد یا مجموعه هایی کاربردی است :

  • شرکت های معماری
  • نقشه برداران
  • متخصصان ساخت و ساز
  • شرکت های مهندسی
  • طراحان داخلی و فضاهای خارجی
  • آژانس های متخصص در هنرهای گرافیک
  • افرادی که مایل به بازتولید یک طرح هستند.

 

ابعاد استاندارد چاپ شیت معماری و رنگ استاندارد

ابعادی که شما قصد دارید شیت معماری مد نظرتان را چاپ کنید به صورت سلیقه ای می باشد، اما ابعادی به صورت استاندارد برای چاپ شیت وجود دارد از جمله :

چاپ پلان A0: 84*118 سانتی متر

چاپ پلان A1: 60*84 سانتی متر

چاپ پلان A2: 42*60 سانتی متر

 

همچنین شما می توانید شیت مد نظر خود را هم به صورت سیاه سفید و هم به صورت رنگی چاپ نمایید. اگر قصد چاپ به صورت رنگی را دارید، از آنجایی که چاپ شیت معماری توسط دستگاه پلاتر که یک دستگاه دیجیتال است انجام می شود، باید توجه داشته باشید که فرمت رنگی استفاده شده در طراحی شما باید RGB باشد و رزولوشن فایل خروجی شما هم 300 dpi باشد.

رعایت این مسئله می تواند باعث با کیفیت تر چاپ شدن طرح شما شود. همچنین بهترین گرماژ کاغذ برای چاپ پلان معماری، کاغذ کوتد 170 گرم است، چرا که اولا ضخامت مناسبی دارد و برای ارائه کار در دانشگاه و یا سایر مراکز، با کیفیت است و مورد بعد اینکه به دلیل روکشی که کاغذ کوتد دارد، رنگ ها جذب کاغذ نمی شوند و رنگ با کیفیت تر و شارپ تری بر روی کاغذ چاپ می شود.

 

انواع پلان ها و ابعاد مناسب برای چاپ شیت معماری

در این بخش بررسی مختصری خواهیم داشت برای انواع پلان های محبوب و پر کاربرد :

  • ترسیم نقشه های معماری : برای چشم انداز یک پروژه در چارچوب یک کار ساخت و ساز یا بازسازی
  • ترسیم نما : یا پلان ارتفاعی که تمام بازشوها و همچنین تراس ها و عناصر تزئینی بیرونی را نشان می دهد.
  • ترسیم مقطعی : برای اندازه گیری ارتفاع ساختمان
  • طرح قالب یا طرح اجرا : سند مرجع برای ساخت چارچوب یک سازه
  • نقشه مکان : برای مکان یابی یک پروژه از نظر جغرافیایی
  • نقشه زمین : برای دریافت نمای کلی از محله
  • طرح شهری : برای تعیین موقعیت جاده های آینده و تاسیسات عمومی عمده
  • طرح مالکیت مشترک : برای دید کلی بهتر از مالکیت مشترک و هر قطعه
  • طرح نصب سایت : در طیف گسترده ای از مراحل ساخت و ساز استفاده می شود

 

ابعاد مناسب برای چاپ شیت، شامل چه ابعادی هستند؟

برای چاپ شیت معماری، ابعاد مختلفی وجود دارند. این ابعاد با توجه به اهمیت و ضرورت پروژه انتخاب می شوند. به عنوان مثال، پروژه های  بسیار مهم و علمی، نیازمند ابعاد دقیق تر و مقیاس دقیقی هستند. در حالی که پروژه های کوچک تر و محدود تر، ابعاد بسیار کوچک تری را می طلبند. برای اینکه راحت تر بتوان ابعاد مورد نظر را برای چاپ شیت انتخاب کرد، می بایست از الگوهای آماده کمک گرفت.

الگوهایی که به صورت پیش فرض در اینترنت وجود دارند، گزینه های بسیار مناسبی هستند. شما می توانید بر اساس میزان بودجه ای که دارید، اندازه مناسب برای چاپ تخصصی و حرفه ای شیت را انتخاب کنید. برای آشنایی بیش تر با این مبحث، توصیه می کنیم به مراکز معماری مراجعه کنید.

همچنین در صورتی که نیاز به چاپ شیت معماری توسط رسا چاپ را دارید، می توانید به صورت حضوری به دفتر ما مراجعه نموده و سفارش خود را ثبت کنید. همچنین شما می توانید به صورت غیر حضوری از ما استعلام قیمت نموده و در صورت تمایل، فایل های چاپی خود را ارسال نموده و با پیک درب منزل خود تحویل بگیرید. همچنین اگر نمی دانید از چه متریالی برای چاپ پلان معماری خود استفاده کنید می توانید با ما تماس حاصل نموده تا از مشاوره ی رایگان ما بهره مند شوید.

 

شما می توانید کلیه خدمات چاپ و پس از چاپ خود را از تیراژ 1 عدد به بالا به ما سفارش دهید. در صورتی که به اطلاعات بیشتری در مورد خدمات ما نیاز دارید و یا اگر نیاز به استعلام قیمت خدمات چاپ اختصاصی دارید، می توانید برای مشاوره رایگان از اطلاعات ما در صفحه تماس با ما استفاده نمایید. همچنین برای مشاهده قیمت محصولات ما می توانید از لیست قیمت استفاده نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *